Nieuws / Samenwerking Transforce

Samenwerking Transforce

Transforce - Premium Delivery - De logistieke link met je klanten

Na een uitgebreide studie, en om te kunnen blijven voldoen aan de noden in e-commerce, hebben we ons netwerk van partners verder uitgebreid. Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met Transforce (www.transforce.be).

Transforce is een snelgroeiende Belgische startup gespecialiseerd in pakketbezorgingen voor B2X (Business-to-everyone). In 2016 startte Jasdeep Mann een transportbedrijf, gericht op pakketbezorgingen. De activiteiten bestonden voornamelijk uit manueel inplannen van lokale eindleveringen voor o.a. GLS en UPS. Deze manier van werken is op vandaag wereldwijd nog steeds de standaard.
Door de opkomst van online marktplaatsen (Bol.com, Amazon, ...) werden de dominante koeriersbedrijven voor het eerst onder druk gezet. Dit heeft geleid tot innovaties en maatregelen voor efficiëntieverbeteringen. Jasdeep zag de inefficiënties en startte in april 2021 met o.a. Nick Hufkens, voormalig operationeel manager bij GLS, Transforce op. Op 2 jaar tijd groeide Transforce naar > 18.000 pakketten per maand. Zowel de leveringen als ophalingen worden gepland en uitgevoerd in éénzelfde route waarvan 80% door eigen personeel in loondienst. De overige 20% wordt om flexibilteitsredenen uitgevoerd door vaste onderaannemers.

Enkele belangrijke kenmerken van Transforce zijn:

  • Next Day Delivery
  • Fijnmazig netwerk
  • Rechtstreeks vervoer
  • Real-time track & trace

Out2Send en Transforce kiezen voor een samenwerking waarbij de krachten van de individuele partijen gebundeld worden. Dit sluit naadloos aan bij onze ambities om te blijven voorzien in een hoogwaardige fulfilment voor onze klanten.